Gør dit website mere sikkert med HTTPS

Det skal du være opmærksom på, når du skifter til HTTPS
Forside - Gør dit website mere sikkert med HTTPS

En side på et website kan enten være en HTTP-side eller en HTTPS-side. En HTTPS-side er en side med en krypteret forbindelse mellem din computer og det website, du besøger. På HTTPS-sider kan du se en grøn hængelås i din browser. Det ikon kommer frem, når du er på sider, hvor du eksempelvis bruger dit Nem-ID eller betalingskort, da sider som disse altid skal være krypterede.

Med den nyeste opdatering vises i stedet et lille (i) i din browser, hvis du har en HTTP-side. Ikonet indikerer, at forbindelsen til websitet ikke er privat. Det betyder, at brugerne lettere kan se, om dit website er privat eller ej.

Øget sikkerhed for brugerne
Google har meldt ud, at der er fokus på øget sikkerhed ved den nyeste opdatering. Derfor er det en god idé, at du sikrer alle sider på dit website og ikke kun betalingssider og check out-flow sider. Det betyder, at alle sider bør ændres til HTTPS.

For at hele dit website skal gå fra HTTP til HTTPS, skal du have et HTTPS-certifikat (også kaldet SSL-certifikat).

Skal jeg skifte til HTTPS?
Hvis dit website er vigtigt for din forretning, skal du skifte fra HTTP til HTTPS. Har du en webshop, et e-handelssite eller et transaktionssite, bør du skifte til HTTPS på hele websitet og ikke kun på den side, hvor dine kunder afgiver private informationer.

Hvis du skifter fra HTTP til HTTPS, viser du dine kunder, at det er et sikkert og privat website, hvilket giver dit website højere troværdighed. Du viser desuden Google, at du tager dine kunders sikkerhed alvorligt, hvilket Google belønner.

HTTPS og SEO
Google har meddelt, at HTTPS anses som et positivt ranking-signal, hvilket naturligvis har stor betydning for SEO. Når du skifter til HTTPS, er det vigtigt at de besøgende, som tidligere har besøgt din HTTP-side, kommer ind på den samme side, der nu er sikret med HTTPS. På den måde sikrer du, at du ikke har to sider med det samme indhold, hvilket giver Google et negativt ranking-signal.

Når du skifter fra HTTP til HTTPS:

• Dit HTTPS-certifikat skal fornys i god tid, så det ikke udløber. Et HTTPS-certifikat gælder typisk i et til tre år – afhængigt af, hvad du har bestilt
• Vurder, om du skal bruge dit HTTPS-certifikat på ét eller flere domæner (subdomæner)
• Når du skifter til HTTPS, skal alle de ”gamle” HTTP-sider redirectes (med en 301 redirect) til den samme side med HTTPS. På den måde undgår du problemer med duplicate content, der ellers kan skade dit website markant

Hvis du har spørgsmål om skiftet fra HTTP til HTTPS, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 72 31 21 31 eller på mail [email protected] for mere information.

Nikolaj Klena

Start med et gratis inspirationsmøde

Lad os afdække din virksomheds fulde potentiale.

  • Bedre ranking på søgemaskiner
  • Best practice på sociale medier
  • Konverteringsoptimering
  • Konkurrentanalyse
  • Inspiration til AI og ChatGPT
  • Budgetoptimering (ROAS)
  • Korrekt tracking og GDPR

Det er helt uforpligtende.