Få succes med E-mail Marketing

Det skal du være opmærksom på i forhold til din E-mail Marketing
Forside - Få succes med E-mail Marketing
E-mail er en af de mest veludviklede markedsføringskanaler. Det er omkostningseffektivt, hurtigt, lønsomt og målbart. Med E-mail Marketing kan du øge dit salg på nettet, få flere besøg på dit website og styrke dine kunders loyalitet.

Kommunikation på modtagerens betingelser

For at din e-mailmarkedsføring bliver succesfuld, kræver det, at du er bevidst om to grundprincipper:

  • Modtagerne sætter grænser for, hvad de tillader i deres indbakker. Send derfor kun nyhedsmails til kunder, der har givet lov. Ellers bliver din nyhedsmail nemt blive betragtet som spam.
  • Når du først har fået nogen til at abonnere på din nyhedsmail, skal du give dem lyst til at blive ved med at modtage det, du sender. Du skal altid levere noget, der skaber værdi for dem.

Ved at optimere tilmeldingsformularen på dit website, kan du skaffe flere relevante abonnenter. Formularen skal være synlig på dit website og indeholde en passende mængde af udfyldningsfelter. For at undgå ugyldige mailadresser kan det være en god ide at bede abonnenten om at skrive sin e-mail to gange. Dog kan den længere tid, det tager at udfylde ekstra tilmeldingsfelter, gøre, at folk springer fra. Overvej derfor nøje, hvilke informationer der er vigtigst for dig at vide.

Målret dine budskaber

Den klare fordel ved e-mailmarkedsføring er, at det er nemt at spore, hvem der modtager dine nyhedsmails, hvem der åbner dem, og hvilke e-mailadresser der ikke længere virker. Derigennem kan du let målrette dine budskaber.

De fleste systemer giver dig også mulighed for at se, hvor mange der klikkede sig videre fra nyhedsmailen, og hvor mange der endte med at købe noget. Det giver dig en helt unik mulighed for at analysere, hvilke budskaber der skaber størst værdi for din virksomhed, så du kan tilpasse kommende nyhedsmails ud fra dine indsamlede data.

Vi anbefaler, at du opdeler dine adresselister i forskellige segmenter, så du nemmere kan målrette dine nyhedsmails. Via den information, du får fra tilmeldingsformularen, kan du opdele adresselisten ud fra, hvad dine abonnenter interesserer sig for.

Fokuser på at skabe loyale kunder

E-mailmarkedsføring er meget mere end bare salgsbreve. Forsøger du kun at få folk til at købe eller downloade, går du glip af en stor del af potentialet. Du bør derfor fokusere på den langsigtede brandopbygning frem for det kortsigtede salg.

Nyhedsmails, der ikke fokuserer på at sælge men på at styrke dit brand, er baseret på relationer og giver modtagerne værdi. Ved at tilbyde dine abonnenter noget de sætter pris på, investerer du i fremtiden.

Nyhedsmails, der kun har til formål at sælge, har en kortsigtet effekt. Det giver dig mulighed for at øge din omsætning her og nu, men der er stor risiko for, at dine abonnenter framelder sig din nyhedsmail, da denne form for e-mailmarkedsføring bliver trættende i længden.

Det er vigtigt, at dine nyhedsmails giver værdi for dine abonnenter, og at kvalitet og relevans er i fokus.

Brug god tid på layoutet

”Hvad får jeg ud af at læse dette?” er et spørgsmål, som læserne altid stiller. Din tekst skal derfor give svaret så hurtigt som muligt og give dem en grund til at læse videre. Skriv kortfattet og del teksten op i afsnit. Brug overskrifter, indledninger, fed og kursiv samt punktopstillinger til at fange læserens opmærksomhed.

Den største udfordring ved dit layout er, at forskellige platforme viser dine mails forskelligt. Du bør derfor altid udvikle et layout, der fungerer på flere platforme. Design dine nyhedsmails så de vækker interesse og lokker modtagerne til at klikke på dine links og i sidste ende konverterer modtagerne til kunder.

Har du behov for sparring?

Uanset om du har brug for hjælp til at opsætte tracking på din e-mailmarkedsføring eller til at udforme relevant indhold, kan vi hjælpe dig. Kontakt os på tlf. 72 31 12 31 og hør, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at få størst mulig ROI fra din E-mail Marketing.

 

 

 

Nikolaj Klena

Start med et gratis inspirationsmøde

Lad os afdække din virksomheds fulde potentiale.

  • Bedre ranking på søgemaskiner
  • Best practice på sociale medier
  • Konverteringsoptimering
  • Konkurrentanalyse
  • Inspiration til AI og ChatGPT
  • Budgetoptimering (ROAS)
  • Korrekt tracking og GDPR

Det er helt uforpligtende.