Implementer GTIN på din webshop

Det skal du være opmærksom på ift. GTIN inden den 14. Februar 2017
Forside - Implementer GTIN på din webshop

GTIN er bedre kendt som stregkoder, og disse koder skal fremover fremgå af alle kommercielle produkter. Nummeret skal fungere som en attribut, der tildeler produkterne et unikt id. Hvis du ikke får implementeret GTIN på dine produkter, risikerer du, at det skader din webshops synlighed på Google.

Gennem id’et er Google i stand til at trække tal fra din webshop via dit produktfeed og direkte til Google Service. På den måde kan Google matche produkter med det, brugerne efterspørger på nettet samtidig med, at annonceringspræstationerne forbedres.

 

Sådan tildeler du dine produkter GTIN

Samtlige af dine produkter skal tildeles GTIN i deres data, og det kan være en uoverskuelig og kompleks opgave. Med som med så meget anden digital håndtering handler det om løse udfordringen step for step. Du skal få det system (ofte CMS), som din webshop kører på, til at snakke sammen med det system, som administrerer dine varer. Derefter kan du trække de ønskede numre direkte.

Der findes forskellige løsninger for, hvordan du får kommunikationen og integrationen mellem de to systemer til at forløbe problemfrit. En løsning kan være at benytte et dataintegrationssystem.

 

Hvordan ser GTIN ud?

GTIN kan have forskellige formater, og de understøttede værdier, du skal kigge efter, er de følgende:

  • EAN: European Article Number – bruges primært uden for Nordamerika, og er et 13-cifret nummer (kan til tider være enten 8- eller 14-cifret)
  • JAN: Japanese Article Number – bruges i Japan, og er et 8- eller 13-cifret nummer
  • UPC: Universal Product Code – bruges i Nordamerika, og er et 12-cifret nummer
  • ISBN: International Standard Book Number – bruges til bøger, og er et 10- eller 13-cifret nummer – hvis begge tal fremgår skal kun det 13-cifrede bruges

Alt afhængig af, hvilken type produkter du sælger på din webshop, skal du bruge det af de ovenstående id’er, som passer til det marked, du agerer på.

Er du i tvivl om, hvordan et GTIN ser ud? – Brug guiden her.

 

Sådan håndterer du produkter, der ikke har et GTIN

Det er selvfølgelig ikke muligt at opgive et GTIN for et produkt, hvis det ikke eksisterer. Men undlader du at indsende GTIN for de af dine produkter, som er tildelt nummeret, kan de blive afvist af Google. For de produkter der ikke er tildelt et GTIN, skal du i stedet indsende følgende værdier:

  • Brand: Produktets brand – dette bruges globalt
  • MPN (Manufacturer Part Number): Producentens varenummer – dette bruges globalt og består ofte både af tal og bogstaver i varierende længder

De produkter vi oftest støder på, som ikke er tildelt et GTIN, er eksempelvis produkter af eget brand, reservedele, specialfremstillede produkter, bøger udgivet før ISBN blev godkendt i 1970 og vintage eller antikke produkter.

 

Har du brug for rådgivning?

Hos Adhost kan vi hjælpe dig med at håndtere data og feeds på tværs af platforme. Vi er klar til at rådgive dig og få din webshop til at præstere endnu bedre.

Google estimerer en stigning i konverteringer på op mod 20% som følge af, at GTIN bliver implementeret på din webshop allerede nu. GTIN er allerede et krav fra Google i flere lande som eksempelvis Storbritannien og Tyskland. Uanset om du har spørgsmål eller har brug for hjælp til at implementere GTIN på din webshop, er du velkommen til at kontakte os på 72 31 12 31.

Nikolaj Klena

Start med et gratis inspirationsmøde

Lad os afdække din virksomheds fulde potentiale.

  • Bedre ranking på søgemaskiner
  • Best practice på sociale medier
  • Konverteringsoptimering
  • Konkurrentanalyse
  • Inspiration til AI og ChatGPT
  • Budgetoptimering (ROAS)
  • Korrekt tracking og GDPR

Det er helt uforpligtende.