Video-SEO øger din konverteringsrate

Få dine videoer vist øverst i søgeresultaterne på YouTube og Google med den rette indsats
Forside - Video-SEO øger din konverteringsrate

Når du vælger videotjeneste, er det først og fremmest vigtigt, at du fokuserer på platformens synlighed og brugervenlighed i forhold til videoens indhold og din målgruppe. Det skal være nemt for brugeren at interagere ved eksempelvis at dele videoen.

I langt de fleste tilfælde anbefaler vi, at du bruger YouTube. Det er den største platform for videotjenester tæt efterfulgt af Vimeo. Nedenfor giver vi dig indsigt i, hvordan video-SEO kan implementeres i din online markedsføring.

YouTube – Et effektivt redskab til markedsføring

Der er både fordele og ulemper ved at bruge videogiganten YouTube. På YouTube bliver der hver dag vist flere hundrede millioner timers indhold, og der genereres afspilninger i milliardvis. Gør dig selv den tjeneste, at du sætter dig ind i platformens funktioner samt fordele og ulemper.

Når du er bevidst om platformens funktioner, bliver det nemmere for dig at lave en skarp strategi for dine indsatser, og du undgår, at dine videoer forsvinder i mængden.

Fordele ved YouTube:

 •  Platformens størrelse er en klar fordel. YouTube har mere end en milliard brugere, der ser flere end 100.000 videoer hvert sekund. YouTube indtager pladsen som verdens største videotjeneste, og det sociale netværk samt den enorme brugertilknytning gør platformen oplagt at bruge til B2C branding.
 • YouTube er meget SEO-venlig, og der er gode muligheder for lave indsatser, der øger synligheden af dine videoer. Med gode beskrivende tekster af dit indhold, tags og metabeskrivelser er der god mulighed for at opnå høje placeringer. Husk at konkurrencen er hård, men med en klar strategi og grundighed, er du et stridt foran dine konkurrenter.

Ulemper ved YouTube:

 • Kvaliteten af dine videoer på YouTube bliver desværre ofte forringet. Det skyldes, at YouTube komprimerer dine videoer for at give lynhurtige loadtider.
 • YouTube stjæler effekten af dine SEO-indsatser. De fleste links går direkte til YouTube frem for til dit eget website. Det betyder, at når din video bliver delt, høster YouTube SEO-gevinsten frem for, at den går til dig. Du kan dog få lidt værdi ved at gøre dit website til vært for opslaget – det gør du ved at tilføje dit eget domæne til opslaget.
 • Det er svært at brande din virksomhed gennem YouTube. YouTube høster nemlig også æren for dine videoer, da deres logo ikke kan fjernes fra videoerne.

Gør dig bemærket!

Hvis din målgruppe skal finde netop dine videoer blandt masserne. Googles opkøb af YouTube betyder, at videoresultater vises på Google på lige fod med andet indhold. Derfor kan du give dig selv en fordel ved at investere lidt ekstra tid til optimering af dine videoer. Der findes en lang række parametre, som giver dig mulighed for at forbedre din rangering på YouTube og Google.

Udfyld alle informationer om din video

Når du uploader en video på YouTube, har du mulighed for at indtaste en titel, en beskrivelse, en kategori og en række tags. Det er vigtigt, at det du indtaster i disse felter har fokus på dit/dine søgeord – præcis som ved optimering af alt andet indhold.

Videoinformationerne er afgørende for rangeringen, da det i stort omfang er disse, søgemaskinerne vurderer videoer ud fra. Derfor bør du gøre dig overvejelser om, hvilke søgeord og termer der relaterer sig bedst til din videos indhold. Husk at overveje, hvordan din målgruppe søger.

Titlen har stor indflydelse på CTR (Click Through Rate) og er dit blikfang i søgeresultaterne. Titlen skal vække interesse og være fyldestgørende i forhold til din videos indhold. Det er meget vigtigt, at dit/dine søgeord indgår i denne, da titlen har stor indflydelse på, hvilken placering din video får i søgeresultaterne.

Beskrivelsen skal du se som en salgstekst, der skal give målgruppen lyst til at klikke på din video. Det er kun de to første linjer af beskrivelsen, som vises. Derfor er det vigtigt, at du holder den appellerende tekst inden for disse linjer.

Resten er teksten skal indeholde dit/dine søgeord og synonymer i en naturlig tekst, der er beskrivende for videoen. Indsæt gerne links til dit eget website.

Alle links bliver læst som no-follow, hvilket vil sige, at det ikke giver dig den store backlink-værdi, men uanset hvad læser søgemaskinen linket – så sæt det endelig ind. For at linket bliver klikbart, er det nødvendigt at http:// medtages i linket.

Brug tags når du lægger en video op. Det har stor betydning for, om din video bliver set af din målgruppe. Dine tags fortæller søgemaskinerne, hvad din video handler om, og hvilke søgeord den skal ranke på.

Tilføj alle de ord og termer, du kan komme i tanker om beskriver din video, men pas på, at du ikke bevæger dig uden for emnet. Husk at tagge din virksomheds navn – det giver større sandsynlighed for, at det er dine egne videoer,  der bliver vist som relaterede videoer.

Inden du offentliggør din video, er det en god idé at sørge for, at miniaturebilledet af din video er pænt og relevant for videoens indhold. Hvis ikke du selv indsætter et billede, risikerer du, at YouTube udvælger et uskarpt og intetsigende miniaturebillede.

Gør opmærksom på dine videoer

Brug dine øvrige kanaler til at gøre opmærksom på din video. Sørg for, at dine videoer bliver set af flest mulige ved at dele dem på sociale medier og blogs. Desto flere gange dine videoer bliver vist, desto højere rangerer de i søgeresultaterne.

Nikolaj Klena

Start med et gratis inspirationsmøde

Lad os afdække din virksomheds fulde potentiale.

 • Bedre ranking på søgemaskiner
 • Best practice på sociale medier
 • Konverteringsoptimering
 • Konkurrentanalyse
 • Inspiration til AI og ChatGPT
 • Budgetoptimering (ROAS)
 • Korrekt tracking og GDPR

Det er helt uforpligtende.